Продължете към съдържанието

Мускулни тренировки с тежести за фитнес

фитнес аксесоари
Spread the love

Има различни видове тренировки, които по различен начин карат тялото да се променя в посоката, я която желаете. Конкретно с тежести за фитнес, те ще ви помогнат да тонизирате мускулите си, да подобрите външния си вид и да се борите със загубата на мускулна маса, свързана с възрастта.

Трениращите обичат да използват уредите с тежести и свободните тежестите във фитнес центъра. Лесно може да видите резултатите от тяхната упорита работа – тонизирани мускули и цялостно подобрена физика. Как обаче да започнете работа с тежести и какви фитнес аксесоари биха ви помогнали в тренировъчния процес?

ФИТНЕС СЪС СВОБОДНИ ТЕЖЕСТИ

Тренировката с тежести е вид силова тренировка, която използва тежести за съпротивление. Тренировките с тежести осигуряват  този стрес за мускулите, който ги кара да се адаптират и да станат по-силни, подобно на начина, по който аеробната кондиция укрепва сърцето ви.

Тренировката с тежести може да се извършва със свободни тежести, като щанги и дъмбели, или чрез използване на машини с тежести. Можете също така да увеличите силата си чрез други видове упражнения за съпротива, като например като използвате телесното си тегло или съпротивителни ленти.

Когато отворите секцията фитнес аксесоари в онлайн магазина за спортни стоки, там ще видите специалната секция със свободни тежести, в която са включени гирите, дъмбелите, пудовките. Когато имате такива за домашен фитнес, можете да направите основната си програма с тях, за да тренирате мускулите си. Препоръчително е програмата да е написана от специалист и да се изпълнява професионално.

 

КОЛКО ВРЕМЕ СЕ ТРЕНИРА С ТЕЖЕСТИ ЗА ФИТНЕС

Освен ако не гоните тяло на мистър или мисис Олимпия, не е нужно да сте във фитнеса по 90 минути на ден, за да видите резултатите. За повечето хора кратките тренировки с тежести няколко пъти седмично са по-практични, отколкото удължените ежедневни тренировки.

Можете да видите значително подобрение на силата си само с две или три 20 до 30-минутни тренировки с тежести седмично. Тази честота отговаря и на препоръките за активност за възрастни, които тренират любителски.

Когато искате конкретни резултати, гоните форми, качване на маса или развитие на конкретна мускулна грипа се прави специална програма за работа с тежести, но тя се прави от специалисти в областта. Освен това се добавя и хранителен режим и допълнителни тренировки, които да поддържат и другите важни мускулни групи, които няма да са обект на тренировките.

КАКВИ ТЕЖЕСТИ СЕ ПРЕДЛАГАТ В КАТЕГОРИЯТА ФИТНЕС АКСЕСОАРИ?

Основно обикновените дискове с тежести се предлагат точно в тази секция. Те са ползват от щангистите, които има много конкретни цели в тренировките си. Следващата важна секция в категорията са тези дъмбелите и гирите. Те са най-разнообразни като дизайн и са различни като килограми, от най-леките които са за интензивни аеробни тренировки, до по-големи, които са за увеличаване на мускулната маса.
тежести за фитнес

Дъмбели

Във фитнес салона, тежестите се поставят върху специални стойки. Всеки, който тренира, може да отиде до там, да носи в себе си лоста, на който да окачи дадена конфигурация от тежести. В последствие той ще я ползва на тренировката. Колкото повече тренирате, толкова повече тежестите се увеличават и толкова по-добри резултати постигате.

Освен стандартните свободни тежести, днес можете да си купите тежести за ръце, крака, гръб; специални колани с тежести, тренировъчни торби пълни с тежести. Те също има своето предназначение в спортната тренировка и във фитнеса, и трябва да ги използвате ефективно, за да постигате желаните резултати.`