Редизайн на сайт за по-добра видимост

Уеб Дизайн
Spread the love

Знаете ли, че лошият уеб дизайн може да навреди на реализациите и продажбите?

Silver Imac Displaying Collage Photos
Редизайн на сайт

Дори да нямате онлайн бизнес, но чрез сайта си предлагате вашата визия и отношение към някаква тематика, ако сайтът е непривлекателен, все едно не правите нищо, за да бъдете видими за хората, които се интересуват от дадената тема.

В този смисъл, всяка такава непривлекателна визия заслужава редизайн на сайт, който ще промени нещата. Стига собственикът на сайта да забележи това като проблем и да е достатъчно амбициран да иска промяна към по-добро.

Независимо какъв е размерът или индустрията на вашата компания обаче, от решаващо значение е да предприемете стратегически подход към редизайна на вашия уебсайт. Добрите специалисти по редизайн на сайт знаят какво не работи, какво работи в момента и какви промени да направят според целите, които искате да постигнете.

В противен случай, ако останете на това непривлекателно ниво, как ще се възползвате от съществуващия си уеб трафик? Още по-лошо, какво се случва, ако вашият уеб дизайн кара хората изобщо да избягват да посещават вашия сайт?

Как да разберете дали вашият уебсайт се нуждае от редизайн?

Първо, вие ще започнете да подозирате това нещо и за да разберете какви са следващите ви ходове, трябва да влезете в контакт с експерти по редизайн, които обикновено са част от фирма за уебдизайн. Те ще ви зададат поне три въпроса, за да изяснят според експертното им ниво, дали вашият сайт се нуждае от редизайн.

Сайтът изглежда ли остарял? Малко хора ли посещават сайта? Получавали ли сте  оплаквания относно потребителско изживяване или проблеми, свързани с дизайна? Ако отговорите с „да“ на някой от тези въпроси, значи вървите към поръчване на услугата. 

Редизайн на сайт – план на действие

Независимо дали специалистите ще започнат с частични промени или решите да направите пълен редизайн наведнъж, важно е работата по редизайн на сайт да бъде управляема (и приятна) и да се уверите, че крайните ви резултати си заслужават усилията.

Накратко, специалистите отделят време в планиране, преди да започнат творческа работа. Подробният, задълбочен план на целия проект ще гарантира, че вие ​​ще получите така чакания добър резултат.

Екипът след това ще изпълнявате седмични или дори ежедневни задачи за всеки аспект на вашия сайт и ще ги възложи на различни, отговорни професионалисти от самото начало, така че да няма причина проектът ви да изостава от графика.

Woman in Gray Sweater Using Laptop Computer
Редизайн на сайт – план на действие

Може да звучи странно, но самите експерти също имат свое ръководство, което им помага да виждат картината като процес отвътре, но и като резултат отвън. Повечето от реализацията на процеса обаче остава невидим за самите поръчители. Редизайн на сайт има често много технически детайли, от които собствениците на сайтовете не разбират, но експертите ги изпълняват, за да постигнат своите цели.

Планът за действие на специалистите по редизайн на сайт се ръководи от очертаните цели, които са в номериран списък. Действията се изпълняват на процеси, така че да се върви към най-добрия краен резултат според самите цели. Ако сайтът има за цел повече посетители – работите са в тази посока. Ако целта е повишение видимостта в търсачките се работи за оптимизация.